Specialisten

Algemene chirurgie

Drs. G. Sellenraad, algemeen chirurg (BIG-nr. 19064739601)
studeerde geneeskunde aan de Universiteit Maastricht 1999-2005. Na enige tijd gewerkt te hebben als agnio chirurgie, startte zij in 2009 de opleiding tot chirurg in het VieCuri Medisch Centrum te Venlo, gevolgd door een differentiatie gastro-intestinale chirurgie in het academisch ziekenhuis Maastricht die zij afrondde in 2015. Aansluitend volgde een fellowship te UZ Leuven Gasthuisberg, waar zij zich verder specialiseerde binnen de gastro-intestinale chirurgie met aandachtsgebieden (laparoscopische) colorectale chirurgie, herniachirurgie, bekkenbodemchirurgie en proctologie. In de Reinaert Kliniek richt zij zich met name op liesbreuken en andere buikwandbreuken, galsteenlijden, proctologie (zoals bv hemorrhoiden en fissura ani) en alle kleine chirurgie. Naast het werk in de Reinaert Kliniek werkt zij als universitair docent bij de Universiteit Maastricht en als docent bij de Schola Medica in Utrecht.

KNO

Dr. F.M.J. Indesteege, KNO-arts (BIG-nr. 39056166901)
studeerde geneeskunde te Diepenbeek en Leuven. Aan laatstgenoemde universiteit behaalde hij in 1986 cum laude het artsexamen. Hij werkte een jaar als huisarts en specialiseerde zich vervolgens in de keel-, neus- en oorheelkunde van 1987 tot 1992 in Lille, Middelheim en Pretoria. Als aanvullende specialisatie bekwaamde hij zich in de hoofd-halschirurgie. Sinds 1992 is hij werkzaam als keel-, neus- en oorarts in het ziekenhuis St. Jan te Genk en sinds 1996 tevens in de Reinaert Kliniek.

Dr. J. Rombout, KNO-arts (BIG-nr. 39029633201)
studeerde geneeskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. In 1999 rondde hij z’n specialisatie tot KNO-arts af in het Erasmus MC. In 2003 promoveerde hij op het ‘OtoData project: kwaliteit van ooroperaties’, waarvoor hij de KNO-jaarprijs ontving. Sinds 2018 werkt hij in de Reinaert Kliniek.

Orthopedie

Dr. J. de Waal Malefijt, orthopedisch chirurg (BIG-nr. 19024746101)
is 31 jaar verbonden geweest aan het Elisabeth TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg. Hij zette er onder meer de opleiding orthopedie op, de eigen donorbotbank, de gecombineerde polikliniek met neurochirurgie en de spinale piketdiensten. Zijn betrokkenheid bij het vak leidt er ook toe dat Malefijt op vrijwillige basis de clubarts is van Willem II en jaarlijks een paar maanden in Ghana opereert.

Drs. N.M. Vingerhoedt, orthopedisch chirurg (BIG-nr. 49063663601)
studeerde geneeskunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Na werkzaam te zijn geweest als ANIOS op de afdeling spoedeisende hulp en de afdeling algemene heelkunde startte zij de opleiding tot medisch specialist. Allereerst in Nederland bij de algemene heelkunde in de regio Maastricht en vervolgens in Duitsland bij de trauma- en orthopedische chirurgie. Na het afronden van de specialisatie was zij werkzaam als Oberärztin binnen de orthopedische-, trauma-, en handchirurgie in Duitsland. Tevens functioneerde zij als waarnemend hoofd van de sectie trauma- en handchirurgie binnen de afdeling.
In de Reinaert Kliniek richt zij zich met name op de handchirurgie, algemene orthopedie en sportorthopedie. Naast het werk in de Reinaert Kliniek reist zij jaarlijks naar Benin in west Afrika om daar met een team van specialisten ontwikkelingshulp -onder andere in de vorm van opereren in een container- te verlenen. Verder is zij werkzaam in haar eigen kliniek voor injectables in Nijmegen.

Drs. M. van Steijn, orthopedisch chirurg (BIG-nr. 69029106501)
is orthopedisch chirurg, met als aandachtsgebieden: knie-chirurgie, handchirurgie, sportletsels en reuma-chirurgie. Hij heeft zijn geneeskundestudie volbracht aan de Universiteit van Amsterdam in augustus 1990. Zijn vooropleiding heelkunde heeft hij afgerond in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam in 1993 en de orthopedie opleiding in het academisch ziekenhuis Maastricht in 1998. Na een fellowship knie-chirurgie in HSS in New York werkte hij van 1999 tot 2008 als staflid in het azM in Maastricht. Hij was ‘visiting consultant’ in de Verenigde Arabische Emiraten voor vele knieproblemen. In 2009 en 2010 was hij werkzaam in een orthopedisch centrum in Dubai. Zijn onderzoek heeft hij met name verricht in de knieprothese-ontwikkeling en de ontwikkeling van geavanceerde technieken zoals navigatiegestuurde-minimaal-invasieve chirurgie. Hij was consulent voor MVV van 2000 tot 2008. Hij deed vrijwilligerswerk als chirurg in Bhutan. Sinds 2011 is hij werkzaam in de Reinaert Kliniek als orthopedisch chirurg.

Plastische chirurgie

Drs. G.A.M. Malfeyt, plastisch chirurg
NB.: Drs. G.A.M. Malfeyt, is per 27 december met pensioen. Wij zijn momenteel in gesprek om zijn opvolging z.s.m. te verwezenlijken.

BACK